Destapant els viatges de la Diputació de Girona

Malgastant diners públics en viatges innecessaris

El 2019 la Diputació de Girona es va gastar més de

60.000 €

en viatges 

D’aquests, 59.329,03 € es van gastar en una única agència de viatges sense haver fet cap concurs públic.
Sabies que és il·legal que un organisme públic es gasti més de 15.000€ en una mateixa empresa sense fer un concurs públic?

Alguns exemples de viatges fets:

Països on es van fer viatges des de la Diputació de Girona el 2019
Viatge a Japó i Corea del Sud

Viatge a Japó i Corea del Sud

Cost total del viatge:

19.000 €

En aquest viatge hi van anar el president de la Diputació, Miquel Noguer, i el cap de protocol de la Diputació, Josep Maria Amargant, per promocionar la Costa Brava.

Alguns detalls del viatge:

Només van viatjar 2 persones.
Això vol dir que pràcticament es van gastar 10.000 € per persona.
Despeses “extres” fetes a l’hotel
A part del preu de la nit i de l’esmorzar que ja estaven inclosos
758 €
Àpats i “altres despeses”
1.200 €

Viatges a Sarajevo

Cost total dels viatges:

4.928,76 €

La Diputació de Girona i Sarajevo tenen una relació especial. En un sol any el cap de protocol de la Diputació sol o acompanyat del president de la Diputació hi han viatjat 3 vegades.

Quins viatges s’hi van fer el 2019?

Febrer 2019 (1 persona)
1.145 €
Maig 2019 (2 persones)
1.320 €
Juny 2019 (2 persones)
2.463,76 €
Viatge a Sarajevo
La Diputació de Girona té una relació especial concretament amb Jovan Divjak, exgeneral bosnià d’origen servi. D’aquí que en els viatges a Sarajevo se li han pagat àpats. Fins i tot, quan Jovan Divjak va venir a Girona, amb els seus acompanyants, també se’ls hi va pagar la despesa d’hotels, àpats i visites turístiques per un valor de 2.572,30 €.

Prou excuses! #nomhoempasso

Viatge a El Salvador i Guatemala

Viatge a El Salvador i Guatemala

Cost total del viatge:

12.092 €

La Diputació va subvencionar amb 30.000 € un projecte de l'ONG GERD (Grup Editor de la Revista del Discapacitat). El juliol el president de la Diputació i el cap de protocol van gastar-se 12 mil euros en visitar els projectes de cooperació del GERD.

Reflexionem-hi:

No trobem proporcional subvencionar amb 30.000 € a una ONG i que això serveixi per justificar una despesa addicional de 12.000 € en un viatge de dues persones per visitar a aquesta entitat. A més, la Diputació és molt opaca pel que fa a donar informació sobre com es van gastar aquests 12 mil euros i què és exactament el que es va fer durant aquest viatge.

Viatge a Brasil i Xile

Cost aproximat del viatge:

15.000 €

El president de la Diputació i el cap de protocol viatgen a Brasil i Xile del 18 al 22 de setembre. Un viatge de només 5 dies que costa 15.000 €. L’excusa en aquest cas va ser participar a un seminari turístic a Brasil i visitar el Centre Català de Santiago de Xile.

Viatge a Brasil i Xile
Viatge a Israel

Viatge a Israel

Cost aproximat del viatge:

4.150 €

La Diputació de Girona també té tirada a viatjar a Israel. El novembre de 2019 es va fer un viatge a Tel Aviv. En principi s’hi va a fer promoció turística, tot i que en ocasions també s’ha aprofitat per fer aportacions a entitats sionistes com la Fundació Privada Keren Hayesod.

Reflexionem-hi

A tots aquests viatges també s’hi han de sumar un grapat de sortides protocol·làries per Europa.

I qui fa aquests viatges? Sempre són el president, els diputats o el cap de protocol, quan tindria més sentit que fos el personal tècnic especialitzat en cada matèria.

A més, el 100% dels diputats que van viatjar el 2019 van ser homes. La vella política i el masclisme, un cop més, van de la mà.