Aquesta fundació, que és privada, va rebent anualment unes xifres astronòmiques de part de la Diputació. Amb aquests diners es pot finançar el Gran Circ de Nadal de Girona Fantasia o el Festival Internacional del Circ Elefant d’Or.

Si el màxim de les subvencions per esdeveniments esportius és de 5.000€, com s'explica que el 2020 per organitzar la Sea Otter Europe es donessin 150.000 € a Bikeshow Sport Events SL? Són més de 30 vegades que el màxim de les subvencions a concurs!

Teòricament, és una subvenció pels concerts que fa a la nostra demarcació. I on els fa? El 2020 en va fer cinc: tres concerts a Puigcerdà, un a Llívia i un a Torroella de Montgrí. El 2021 en va fer tres a la Cerdanya, a Puigcerdà.

I qui és l’alcalde de Puigcerdà que en surt tan beneficiat? Doncs el diputat de Cultura que atorga la subvenció. Tindrà això alguna cosa a veure amb el fet que l’Orquestra Simfònica del Vallès cobri pel mateix concert 15.000 € a Torroella de Montgrí i 7.000 € a Puigcerdà? 🧐

Les subvencions per aquests esdeveniments han estat totalment a dit.

A aquest festival de la Cerdanya van acumular entre les subvencions als municipis de Llívia i Puigcerdà un total de 46.000 €. Recordem que l'alcalde de Puigcerdà és vicepresident 2n de la Diputació.

Per la cúpula de l’Associació Espanyola de Directius hi han passat, al llarg dels últims anys, figures del nivell d’Isidre Fainé, president de La Caixa, Ramon Adell, ex-vicepresident de Foment del Treball, Pau Herrera, que havia tingut relació amb l’Institut Noos d’Iñaki Urdangarin o Juan Antonio Alcaraz, l’actual president de l’AED i directiu de CaixaBank.

Cada any, fins al 2019, se li donava un subvenció per valor de 65.000 € per organitzar unes jornades. Si us pica la curiositat, en Lluc Salellas ens en donava més detalls el 2016 en aquest article.

Octagon Esedos SL rep també altes quantitats per l‘organització de la Catalunya Bike Race i la Marxa Tres Nacions.

La Diputació de Girona subvenciona l’organització del Campionat d’Europa de Triatló i el Turisme Esportiu a Banyoles.

Sorprèn enormement la poca claredat a l’hora de descriure les despeses d’explotació del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Dins la descripció de les despeses, la majoria (un 64%, és a dir, ni més ni menys que 3.483.106,82 euros) es troben a l’apartat “Altres serveis” de manera que no se sap on van a parar aquests diners.